vlees

De Zwaluw

Bio Boerderij

Vanaf nu verkopen we ook vlees in ons winkeltje.

Ons vlees is verantwoord vlees !!

Het vlees is allemaal van onze eigen dieren .

Die dieren zijn bij ons geboren en grootgebracht op een zeer diervriendelijke manier.

Ze zijn volledig biologisch.Ook streven we naar antibiotica vrij!

Onze dieren krijgen geen soja uit ex-Amazonewoud, maar voornamelijk voeding van eigen grond.

De varkens krijgen ook restproducten zoals groenteresten en kaaswei.

Alle dieren mogen dagelijks buiten en hebben voldoende ruimte.. Ook streven we naar een eerlijk loon voor iedereen in de keten, van loonweker tot slager. Dit is een zeer belangrijk aspect voor een duurzame samenleving. Jullie betalen de prijs voor het vlees, zodanig dat dit mogelijk is. De prijs van ons vlees is inderdaad hoger dan in een warenhuis, maar door ons vlees te kopen denken jullie als consument meer dan alleen aan jullie zelf. En daarbij krijg je vlees dat van exclusieve biologische kwaliteit is .

Ik som nog even wat belangrijke aspecten op wat ons vlees net zo verantwoord maakt.

Runderen, (kalfjes)

Het rundsvlees dat wij verkopen is niet afkomstig van vleesrassen, maar van rassen die melk produceren. Onze koeien geven elk jaar een kalf zodat ze blijven melk geven. Zo hebben we nieuw vrouwelijke kalfjes om oudere koeien te vervangen. Onze stiertjes brengen wij dan groot om te slachten als ze 1 jaar zijn als kalfsvlees of als ze twee jaar zijn als rundsvlees. Onze veestapel loopt zoveel en zolang mogelijk buiten en zijn enkel op stal in de wintermaanden. In de periode dat ze op stal zijn hebben ze veel verluchting, licht en loopruimte en een ruim stro- of compostbed om op te slapen.

Antibiotica wordt zeer, zeer zelden gebruikt, slechts 5 behandelde dieren per jaar op 150 dieren!

 

Varkens,

Bij onze varkens wordt helemaal geen antibiotica gebruikt. Wij hebben een eigen selectie. Onze varkens zijn zeer sterk en worden nooit ziek. Ze allemaal hebben ze een slaapplaats met stro en een buitenloop waar ze kunnen spelen en in de aarde wroeten. De volwassen dieren doen dienst om het groente veld met de groenten- en onkruidresten op te eten en de grond om te woelen.

 

Schapen, (lammetjes)

Onze schapen hebben als hoofddoel: natuur en ecologisch beheer van bermen oevers en natuur gebieden. De schapen grazen 9 maanden buiten en komen in de winter op stal. Tijdens de stalperiode worden de lammetjes geboren, de vrouwelijke lammetjes worden gebruikt om de kudde uit te breiden en de rammetjes als lamsvlees, de rammetjes worden pas geslacht als ze minimum 8 maanden zijn !

 

Wie nog meer vragen heeft omtrent ons vlees mag altijd mailen en dan beantwoorden wij jullie vragen zo snel en ze duidelijk mogelijk !

Made by Naomi Dhont