Aardappelen

Aardappelen

Aardappelen horen al meer dan 20 jaar thuis op De Zwaluw. Al die tijd zijn de biologische aardappelen te koop in de hoevewinkel.

De lekkere aardappel telen we op kleine schaal, enkel voor de lokale verkoop. Bij de teelt gebruiken we geen chemische bestrijdingsmiddelen. Na de oogst bewaren we de aardappelen in houten kisten op onze boerderij. Nils en de hele familie zijn betrokken bij het proeven en kiezen van de verschillende rassen.

Frietjes

Sinds 2020 koos Nils om de zelfgekweekte aardappelen op de boerderij te schillen, te snijden en te verpakken tot verse frietjes. Hoe kort kan de keten zijn? Vanaf nu heb je echte verse lekkere frietjes zonder moeite!

Hallo, we proefden jullie frietjes. Heerlijk! Mooi gebruind en droog met een echte aardappelsmaak zoals je ze nog zelden vindt. Wat ons betreft moet er niets aan de formule veranderd worden. Proficiat en bedankt voor dit heerlijk product.”

Els Van de Bourry uit Brugge

We kozen voor het ras Alouette. Dit aardappelras leent zich perfect tot frietjes en heeft een heerlijke smaak.

De frietjes worden wekelijks vers gemaakt op de boerderij. Deze blijven 10 dagen houdbaar. Je kan deze diepvries bewaren na éénmaal voorbakken. De verpakking met herbruikbare strip kan je daarvoor perfect gebruiken.

Het is een landbouwgewas dat zijn plaats kent in de teeltrotatie, maar de aardappel is ook in de eerste plaats een basisingrediënt in onze keuken. Een product van bij ons, voor ons.

Recepten

Bijna vakantie....

Onze hoevewinkel is gesloten van maandag 15 juli tot en met maandag 5 augustus 2024.

We verwelkomen u graag terug op dinsdag 6 augustus 2024.